- Az elgondolás szerint a kereskedelemben kiadott ROM-kártya alapú programok gyűjteményes formája, egy újratervezett kártyáról futtatása, induló menürendszerrel való kiválasztás alapján.
-
A ROM-ok 16K szegmensekben helyezkednek el.

 

               

- Az első verziójú kártyán 8 vagy 16 lapon helyezkednek el a programok a felhasznált 1 vagy 2Mbites epromtól függően.
Az első lapon a bejelentkező program található, ami a kiválasztott lapra lapozza az epromot, és utána letiltja a további lapozás lehetőségét, így teljesen láthatatlan lesz a programok számára.
Az indító programból van lehetőség az eredeti gépben levő ROM engedélyezésére és futtatására a multirom eltávolítása nélkül.
Az első lapon az alsó 8K használható programtárolásra, a felső 8K szegmens a lapozó áramkör memóriába ágyazott nem teljes címdekódolása.

- A második kiadásban lényegében az elsővel megegyező működéssel, a lapozáshoz használt memória terület mérete csökkent a dekódolás
növelésével az első 16K szegmens utolsó 256byte-ra. Így az indító lapon nagyobb kihasználható memória áll rendelkezésre.

- A harmadik változatban a lapozás címdekódolása már teljes, csupán a 3FFFh címet foglalja el.
Használható továbbá 1,2,4,8Mbites Eprom a megfelelő jumperek összekötésével. Ezzel maximum 64db 16K lap áll rendelkezésre
A maximális 8Mbites méret használata esetén viszont megszűnt az eredeti ROM-ra kapcsolás és a láthatatlan üzemmód lehetősége, így a 3FFFh cím minden lapon aktív marad.